woensdag 25 augustus 2010

Welkom

Welkom bij HvA Afslankplan.

Even voorstellen:
Wij zijn Judtith en Daphne en wij zijn twee 4e jaars studenten van de Hogeschool van Amsterdam Voeding en Diëtetiek. Voor onze afstudeeropdracht hebben wij een cursus gemaakt waarbij wij twee groepen gaan begeleiden met afvallen. Deze groepen gaan twee verschillende dieeten volgen. Aan de cursus hebben wij een onderzoek gekoppeld waarbij wij willen achterhalen welk dieet de beste resultaten levert. We kijken hierbij naar het gewicht, het vetpercentage, BMI, maar ook naar hoe de diëten ervaren worden.

Deze afslankcursus is gratis.

De afslankcursus start 6 oktober van 19.30 tot 21.00 uur.
De afslankcursus vindt 1 keer in de week plaats. Voordat de cursus begint vindt er een intakegesprek plaats om vast te kunnen stellen welk dieet het beste bij u zou passen en waar uw eigen voorkeur naar uit gaat. Iedere week wordt er in groepsverband gewerkt aan het verbeteren van de voeding en beweging.
Hierbij wordt er ingegaan op allerlei onderwerpen die u tijdens het afvallen tegen kunt komen, zoals feestjes, uit eten gaan en andere moeilijke momenten.
Met behulp van dagmenu's, die per week worden uitgebreid, werkt u toe naar een gezond gewicht.
De psychologische en sociale aspecten van een dieet worden hierbij niet vergeten.

Tijdens de afslankcursus kunt u een keuze maken tussen het Low carb dieet en het Low Calorie dieet:
Low Carb dieet:
De term Low Carb is komen overwaaien uit Amerika en betekent letterlijk koolhydraatarm. Bij dit dieet worden er zo min mogelijk koolhydraten gegeten zodat het lichaam overgaat in het verbranden van vetten. De voeding zal voornamelijk bestaan uit eiwitten afkomstig uit vlees, vis en kaas. Daarnaast worden er veel groenten gegeten. Met het Low Carb dieet worden er voornamelijk veel eiwitten gegeten en weinig koolhydraten. Daardoor zult u vooral in het begin veel gewicht verliezen. Aan het einde van de cursus zullen we de koolhydraten weer langzaam toevoegen aan het dieet. Het gewichtverlies zal daardoor geleidelijker verlopen. De grote hoeveelheid eiwitten in het dieet zorgen voor een verzadigend gevoel, waardoor u weinig honger heeft.
Low Calorie dieet:
In voeding zitten caloriën die ons voorzien van energie. We hebben allemaal een bepaalde hoeveelheid caloriën nodig om goed te kunnen functioneren. De caloriën die wij meer eten dan ons lichaam nodig heeft wordt opgeslagen als vet en daardoor worden we te zwaar.
Bij het low calorie dieet wordt gelet op de hoeveelheid caloriën die per dag gegeten wordt. Bij het dieet zijn er geen producten die niet gegeten mogen worden, maar er wordt vooral gelet op de hoeveelheden. Daarbij leert u bij de cursus een goede keuze te maken tussen bepaalde producten. Hierdoor valt u tijdens het hele dieet geleidelijk af. De voeding zal vooral bestaan uit fruit, groenten, mager vlees, vis, zuivel en graanproducten.

Unieke metingen:
De cursus biedt naast de groepsbijeenkomsten ook unieke metingen met de BodPod, de BIS en de Tanita weegschaal. Deze apparaten meten uw lichaamssamenstelling op nauwkeurige wijze. De metingen worden vooraf, tijdens en achteraf de afslankcurus gedaan. Deze metingen zijn gratis en uniek, omdat de BodPod en de BIS bijna nergens in Nederland door diëtisten gebruikt worden.
De metingen kunt u voor persoonlijke doelstellingen gebruiken en wij willen de resultaten graag gebruiken voor ons onderzoek. We zullen de resultaten anoniem en met grote zorgvuldigheid verwerken.
Wilt u meer informatie over de metingen, kunt u ons mailen op het onderstaand e-mailadres.

Als u na de afslankcursus nog steeds begeleiding en voedingsadviezen wilt hebben dan kunnen wij u doorverwijzen naar diëtist Suzanne van der Plas.

De afslankcursus is vol. Helaas kunt u zich niet meer aanmelden.


Indien u belangstelling heeft of meer informatie wilt kunt u contact opnemen met;
hva-afslankplan@hotmail.com

Wij hopen u snel te zien, Daphne Koperdraat en Judith Macke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten